mandag 8. november 2021

Mandag 1. November - Lørdag 6. November: VinterCamp

Planen var å teste litt vintercamping, men med temperaturer rundt 10 grader, ble det jo nesten som en nordnorsk sommer å regne.

Kjørte hjemmefra i ett-tida på mandagen, og oppdaga snart at etter stilling av klokka til vintertid i helga, begynte det å mørkne allerede i halvfire-, firetida. Så det ble med fjorten mil til Målselv, hvor jeg parkerte på Bardufosstun. Her hadde jeg sett at det var kommet snø og de hadde kjørt løype, for ei uke sia. Mildvær og kalde netter hadde ødelagt forholdene, så det blir en rolig kveld, med middagsrester fra søndagen. Fylte 14 liter ADblue, og fylte kaffekoppen på Buktamoen.

Trip: 142 km Tot: 11900 km

Tirsdag 2. Nov: Var i kjøring allerede klokka ni på morgenen, med tanke på at det mørkner så tidlig. I Salangsdalen var det bare 3 varmegrader, men over Gratangsfjellet var det 7. Kjørte til Bjerkvik, her var det mildere, 11-12 grader, og tørre, fine veier. Var innom Ferda, lås i bakluke er gått i vranglås, og lar seg ikke åpne. Men de kunne ikke hjelpe meg. Med lite snø i sikte, ble planen å kjøre til Lofoten. Ved Snubba var jeg 1 meter fra å kjøre på en diger elgokse, det satte et skikkelig støkk i meg, var sikker på at det kom til å gå galt. Utakleiv var lagt inn på GPSen, men når jeg kom til Eggum-krysset var det allerede mørkt, så jeg svingte av dit. På campen var en østerriker i gang med grillingen med hodelykt. I tillegg lå det en familie i telt her. 

Utafor Svolvær, Lysets by.

Parkering Eggum


Trip 341 km Tot: 12242 km

Onsdagen ble brukt til å prøve seg på å gå de 6 kilometerne fra Eggum til Unstad langs kysten. Egen rapport om dette kommer vel på Rautindbloggen.

Hodet ved Eggum


Tordsdag 4. Nov: Kjørte til Unstad. Her var det flere surfere ute i bølgene. Men ikke så fristende parkeringsplasser, så det ble med noen bilder, før turen gikk videre. Kjørte innom Leknes for bunkring på kjøpesenteret, og fylling av ferskvann og diesel på Cirkle K. Kjørte tilbake og ut til Utakleiv. Her fikk jeg orkesterplass alene på den øverste parkeringa. Toalettet var åpent, og mulighet for toalett-tømming. Siste bilen med Nordlys-turister dro i halvtolv-tiden, og da hadde jeg plassen for meg selv. 

Surfer på Unstad
Drageblod i øyet
Grilling
Orkesterplass alene på Utakleiv er sjelden kost.

Kort kjøredag, 71 km Tot: 12313 km

Fredag 5. Nov: Meldt regn tidlig på dagen, og økning av vinden. Glemte å fortelle at det var stort sett vindstille fra jeg kom, til dagen etter. Så jeg måtte opp, og tidlig ut på fotografering. Gikk den flotte gammelveien mot Haukelandsanden. Her møtte jeg veggen med regn, så snudde når jeg så Haukeland, og jogga de 2,5 kilometerne i fjellsko, tilbake til Utakleiv. Hadde bare såvidt fått en dursj og en kopp kaffe før det begynte å striregne. Om ikke det var nok, kom det en bobil og klinte seg helt oppi meg på parkeringa. Sto at det var utsjekk kl. 1300, så jeg pakka raskt sammen og kjørte like etter 12. Tenkte at når jeg var så langt ut etter E10, kunne jeg satse på å kjøre videre utover til Reine. Sjekka camping på Flakstad, som var stengt for sesongen, så fortsatte videre til Ramberg Gjestegård. Her var alle fasiliteter åpne, og jeg var alene camper utenom hyttebeboere. Betalte bare 225 kr for plass med strøm her, det må man si var en god deal.


Ramberg gjestegård 

Lørdag 6. Nov. Våkna i 6-tida til stiv kuling, rugga skikkelig i bilen. Kledde på meg og snudde fronten mot været, det ble atskillig bedre, og jeg fikk meg vel en liten blund til. Nå vurderte jeg at turen videre utover til Å kanskje kunne bli vel heftig i vindene, og regnbygene. Så jeg bestemte meg for å vende tilbake innover. Viste seg å være et lurt valg, var gunstig vindretning, så det var nesten vindstille over bruene jeg måtte over. I Lysets by, Svolvær, var det fint vær og solgløtt, men merkbart kjøligere enn dagene tidligere. På turen mot Lødingen måtte jeg ta en avgjørelse, skulle jeg ta ferga over til Hamarøya og kjøre videre sørover? Det ble til at jeg bestemte meg for å legge kursen hjemover. Over Gratangsfjellet og i Målselv var det sørpe på veien, og tilfrosset en del plasser, lavest nede i minus 3 grader. Bilen ble utrolig skitten bak, denne dagen. Ble noen timer mørkekjøring før jeg kunne parkere hjemme til Dagsrevyen, og gjøre meg klar for Maskorama. Madammen var glad for å få Gubben heim, og disket opp med biff til middag. 

Trip 515 km Tot: 12867 km Ovn 50.


onsdag 22. september 2021

Fredag 17. Sept. - Tirsdag 21. Sept: September When 2021 - Vesterålen/Lofoten

Fredag:

Oppstart kl. 10 heimefra, fylling Heggelia, må være heftig drivstoffkrig i Målselv, for de har vært billigst nord for Fauske, hele sommeren. Proviantering på Coop Extra i Bjerkvik. På rasteplass ved Kåringen traff vi på en maken bil til våres, viste seg å være Nord-Tromsingen, som bilbatteriet også hadde røket for. De hadde mye av de samme erfaringer med forhandleren og bilen, som det vi har. De vurderte å bytte bil. Vi har heldigvis nå fått alt i orden, og er andre turen uten overraskelser. Bank i dashbordet. Dagens mål var Stø i Vesterålen, for å sjekke ut Dronningruta Stø - Nyksund. Se eget innlegg Raudtind-bloggen.

Trip: 438 km Tot: 11000 km

Lørdagen ble brukt til 12 km gåtur, Bobilplassen på Stø var grei å stå på, men servicehuset kunne hatt bedre standard. 300 kr døgnet med strøm, er i drøyeste laget til denne standarden, og WiFi-koden fikk vi ikke tak i, måtte også betale ekstra for den, hvis staben hadde vært på restauranten, som stengte 7. Aug. Muligens ekstra tidlig pga. korona tilfeller på sommeren. Mens vi var på tur hadde det dukka opp en Harstadværing med årets modell 328 Graphite. Kjøpt på BiliNord Harstad, men levert fra iCaravan i Tromsø. Han var stort sett fornøyd med bilen, viste meg en løsning for ledninga til bodelsdøra, som ofte kommer i klem. XZent’en hans fungerte godt, med samme antenna som vi har, merkelig. Produsenten må ha gjort en utbedring, enten med antenneforsterker eller bedre skjerming, gjetter jeg på. ICaravan har tydeligvis ikke innhentet opplysning om denne løsningen. Men jeg vet jo ikke om det tilfeldigvis er bare denne ene bilen det fungerer på.


Søndagen var vi klar til forflytning.

Vi kjørte tilbake til Sortland og passerte Stokmarknes på tur til fergeleiet på Melbu. En halv times fergetur over til Fiskebøl i Lofoten. Her fylte vi diesel i Svolvær, før vi kjørte ut til Utakleiv. Her var målet å fotografere Dragons Eye, noe jeg ikke visste om sist vi var der i 2016. Morsomt å snakke med en tysk fotograf, som hadde oppdaget motivet på Internett i 2018. Han hadde da vært første turen her i Februar i 2018. Han hadde snakka med mange andre som var ute i samme ærend, fra alle verdenshjørner, men ingen «lokale» fra Norge, så han syntes det var kjekt å treffe en lokal helt.


                                                                    Dragons Eye



Trip: 208 km Tot: 11208 km

Mandag.

Det ble en urolig natt. Sterke fallvinder ned fra fjellet. Vi hadde kanskje terga dragen, med å ta for mange bilder av øyet dens. Nesten så vi kjente den varme fråden fra dens gap. Ellers er det å nevne at det øverste platået for parkering er stengt pga. steinras i vår/sommer. Sto 5 bobiler på neste parkering. Her er det blitt toalett, vannpåfylling og toalett-tømming. Vi parkerte på nederste parkeringen, i saueskiten. Men det ble grilling og bålpanne. De hadde også installert ny parkeringsautomat, og egen engelsktalende campingvert. Skjedd mye her på 5 år. 

Vinden stilnet ikke i særlig grad, så vi droppa å gå til Haukelandsanden, og rømte fra Utakleiv. Må nok tilbake hit i roligere vindforhold. Av samme årsak måtte vi droppe Unstad og Eggum. Vi kjørte nå tilbake, og svingte av til Henningsvær. Her parkerte vi på Europark Misværhola, midt i sentrum, 150kr for ett døgn. Det best vedikeholdte offentlige toalettanlegget jeg har sett, men dessverre ingen dusjmuligheter. En time gåtur rundt omkring i værret, før jeg ble premiert med en halv liter Nordlands på Klatrekafeen. Etter en middagslur, ble det resturantbesøk på Fiskekrogen. Bare besøket her forsvarer å kjøre til Henningsvær, mitt favorittsted i Lofoten.





Trip: 67km Tot: 11276km

Tirsdag.

En roligere natt i Henningsvær, ikke så mye å merke til vinden, og det gikk opp for meg at det ikke er biltrafikk utenom dagtid i værret. Våkna likevel tidlig, og lå å hørte på morrasendinga fra Troms. Gult farevarsel for sterk vind, innstilte fergeavganger, og mer vind i vente. Så vi bestemte oss for å rømme Lofoten for denne gangen, og komme oss heim til den første høststormen. Kvart over åtte var vi i kjøringa, vi var spente på Tjeldsundbrua, men med 13 m/s gikk det helt uten dramatikk. Lunch ved Bygdetunet i Bardu, før vi var innom sykehjemmet på Setermoen, og besøkte familiens eldste i Madammens familie. Fremdeles svært oppegående, til tross for sine over nitti år. Var hjemme halv syv, GPS’en melder at vi har 7,5 timer kjøretid.

Ikke så lang, men likevel flere flotte opplevelser, på årets siste tur på sommerdekk. Nå blir det vask, og skifte til vinterhjul. Har også fått en tilbakekalling fra Ford, som jeg skal bestille time til før vinterlagring.

Trip: 453 km Tot: 11729 km 45 ovn

mandag 30. august 2021

25. - 29. August 2021: Senjen i Troms

Siden forrige avbrutte høstferie, har vi ligget på været og gjort unna nødvendige ærend, vært klare for nytt forsøk. Onsdag, etter at Madammen hadde fått på ny krone, kom vi avgårde like etter 12. Litt påfyll av proviant på den fine Eurospar butikken like før Gisundbrua. Ankom som planlagt Fjord Camping i Stønnesbotn tidlig på kvelden. Fikk en fin plass nede ved sjøkanten, utover kvelden fyltes det opp med bobiler, mest utlendinger. Når vi ankom var det endel vind, men den stilnet av tidlig på kvelden og det ble en flott kveld til sola forsvant bak fjellene.


Trip: 210 km : 10202 km

Torsdag 26. Aug.

I det upåklagelige høstværet planla vi blåbærtur. Madammen forhørte seg om turstier i området, men det var det lite av i området. Vi valgte å gå en anbefalt grusvei utover til Yttergården. Vi traff på et eldre ektepar som var i vedskogen, gubben stoppa traktoren og etter litt betenkeligheter gav de oss anvisning for hvordan vi kunne få benytte stien deres, for å komme oss opp på øverste høyden i området. Jeg spurte om ikke Yttergården i sin tid var utgått fra gården Botn, noe de kunne bekrefte. Jeg fortalte at min 3xtippoldefar på slutten av 1700-tallet eide denne svære gården. De kunne fortelle at de begge også var av Botnfolket. Kona konstaterte at vi var fra samme aner. Bonden hadde revet det eldste huset på Yttergården for ikke så mange år siden. Han mente det var fra 1800-tallet, og var flyttet dit fra Malangen. Vi gikk opp til høyeste punktet, på veien plukket vi flott blåbær i et par, tre timer. Grilling av fisk og hvitvin, til kvelds. Som nabo fikk vi nå ei ungjente som kjørte alene i en varebilregistrert Caravelle. Tidlig på morra var hun ute med et lite primusanlegg, og varmet seg vann. Hun kjørte avgårde samtidig som egg og bacon kom på grillen hos oss. Respekt!




Fredag 27. Aug.

Flytting i dag. På vei over Medfjordeidet, i krysset mot Fjordgård, sto det biler parkert like før tunellen. Når vi leste på turskiltene, fikk vi bekreftet at det ene turmålet var Barden, et kjent Senjafjell som har stått lenge på lista. Turbeskrivelse og bilder i Raudtind-bloggen. Tilbake i bilen tok vi en kjapp dursj før vi kjørte til Senjahopen og Mefjordvær. Her fant vi en allerede ankommet bobil på en gammel fotballbane over bygda. Fram med grillen, fisk i dag og. Mens vi spiste kom de første regndråpene, det skulle ikke bli de siste. Senere på kvelden ankom to bobiler til i leiren, så vi var totalt fire biler samlet. Utover kvelden og natta regna det kraftig, og det ble svært vått rundt bilene.

Trip: 40 km Tot: 10242 km

Lørdag 28. Aug.

Halvparten av turgjengen rømte til Skibotn for å finne bedre og tørrere vær, nesten før vi andre hadde rukket å stå opp. Siden det nesten ikke var gående i gresset mellom bilene, kjørte vi ned til bobilplasssen som var etablert nede ved moloen. Her inntok vi en kjapp frokost i bilene. Etter rådslagning bestemte vi oss for å kjøre mot Hamn i Senja, og Gryllefjord. Etter fotoseanse på Ersfjordstranda,  inntok vi lunch på Hamn, en asiatisk inspirert fiskesuppe, som var noe tynn. Ikke den helt store opplevelsen. Vi kjørte derfor videre til Torsken, her hadde vi registrert at det var etablert bobilparkering, i tilknytning til en nyåpnet restaurant, Senja by Heart. I mellomtiden hadde det sluttet å regne, og skydekket ble lettere. Etter å ha funnet oss plass, inntok vi dessert oppe i restauranten. Nydelig havreis og sorbet. Merket et lite gourmet preg på maten. Vi betalte for parkering og kobla til strøm. TV-signal fikk vi ikke inn, men det var Wifi-dekning, og serviceanlegget under restauranten var helt topp moderne. Vi satte oss ute mellom bilene, og tok en aperitiff før middagen. Det ble en trivelig kveld på restauranten, med god mat og drikke. Nå var vi trøtte og det ble tidlig kveld.






Trip: 50 km Tot: 10292 km

Søndag 29. Aug.

Morrakaffen ble inntatt mellom bilene, men det ble litt for hustrig til å spise frokosten ute. I Mefjordvær hadde det dukket opp rundt 20 Ferrarier, merkeklubb på tur i Nord-Norge. En bybobil sperra halve veien der den hang på ramma med bakhjulene i lufta, på håret at vi kom oss forbi. Vi var innom Gryllefjord, før vi returnerte. Stoppa på Finnseter og gikk en tur innover for å se etter blåbær, men her var forekomstene dårlige. Kjørte videre til brua ved Straumsfjord. Her gikk vi ned i fjæra og lagde bål. Pølsesteiking og kaffe i et par timer. Ei vellykket helg sammen med Nordmos, ble avslutta med softis på Mix-kiosken på Silsand. Da gjensto bare billig dieselfylling på Buktamoen, før vi rulla hjemover etter fem innholdsrike dager. Vi hadde følelsen av å ha vært mye lengre hjemmefra. Fornøyde var vi for at bobilen endelig fungerte uten noen problemer på denne turen.  Huset vårt var blitt passet av yngste S’en Engvoll, på kurs i Tromsø.



Trip: 289 km Tot: 10526 km    41 ovn,

onsdag 18. august 2021

Mandag 16. - Tirsdag 17. Aug: Tidenes korteste høstferie.

La avgårde med freidig mot, til tross for at jeg plagdes under påfylling av ferskvannet. Regnet med det var noe jeg bare hadde glemt. Handla litt på Coop Extra på Vollan, og gjorde lunchstopp på rasteplassen ved Barduelva, like før Setermoen. Kjørte gammelveien til Langstranda ved Rombaksbrua. Planen var å fortsette et stykke nedover Nordland, for å få noen grader varmere vær. Viste seg at når jeg slo på vannpumpa, ble vannet pumpa ut av ferskvannstanken gjennom overløpsslangen. La ut spørsmål på Facebook-gruppa, og konklusjonen var at det var feil på stengekranen. Neste problem var at jeg hadde glemt gasslangen til grillen, den var tatt ut når jeg tømte bilen for fukttest. Kom et par fra Harstad og stilte seg ved siden av oss, de lurte på om vi skulle ligge over. Spurte om de hadde gasslange, og sannelig hadde de samme grillen og kunne låne oss slange. Dermed fikk vi iallefall grillmiddag. Spanderte rødvin på Harstadværingene, som takk for lånet. Været var bra så lenge sola var oppe, men økte på med vinden utover kvelden. Så når sola forsvant, var det bare å trekke innomhus.




Trip: 244 km Totalt: 9700 km

Tirsdag:

Regna godt i åttetiden på tirsdag morgen. Tenkte på den engelsktalende ungjenta som lå i hengekøye under tarp, borte i skogen. Når jeg kom ut i nitiden, så jeg henne med fullpakka ryggsekk i prat med en bobil, prøvde sikkert å få haik, men de var nok ikke klare til å kjøre, så hun gikk avgårde i retning Narvik. Respekt. Sola kom fram og det var vindstille. Satte meg ute med kaffen, mens jeg så på småseien som var oppe, og ei nise som lekte seg ikke langt fra land. Det ble også frokost under åpen himmel, var flott til tross for bare 13-14 grader. Tok oss god tid med kaffen. Kom enda en Harstadværing og prata med oss. De hadde vært på Cran Canaria når Norge stengte ned. Vi var kommet til konklusjon at vi skulle snu hjemover for å få reparert kranen. Så da kjørte vi nordover igjen, og svingte av på Beredskapsveien til Runedhaug. Kaffe og lunch i Gammelhaugveien. Lastet opp med multebær og seifilet. Vi er vel de eneste som drar fra kysten til innlandet for å kjøpe fisk. Hjemme igjen tidlig på kvelden, etter tidenes korteste høstferie.


Trip: 265 km Totalt: 9965 km 37 ovn

Hører med til historien at jeg Onsdag 18. Aug. fikk bytta den ødelagte kranen på iCaravan uten problemer. Fikk også varseltrekant og refleksvest som jeg kom på har manglet i bilen ved levering.

fredag 25. juni 2021

Bobilferie Juni 2021.

Oppsummering:

Nok en fantastisk bobilferie. 440 mil på 17 dager, 16 overnattinger. Så lenge har vi aldri bodd i bilen. Og nesten bare hatt godvær på hele turen. Kun noen skurer mens vi kjørte, og noen netter. Store deler av tiden over 20 grader. Antrekket har vært shorts og barbeint. 480 bilder.


Start hjemmefra torsdag formiddag, 24. Juni. Vanlig veiing på vekta i Nordkjosbotn, og lunch i Salangsdalen. Like før Narvik kom det opp melding om påfylling av Ad-blue. Fylte 10 liter på Cirkle K, Fagernes. Tok ferga Skarberget-Bognes 16:15. Fricampet ved Eiavatnet, side 140 i Bobilguiden. Stille og fredelig plass, skjemmet av endel dumping av gammelt søppel. Fikk ei røye på sluk i vatnet. Mistet en på omtrent samme size, og ristet av en liten ved land. Artig.


Trip: 435 km Tot: 5180 km

Fredag 25. Juni fortsatte vi sørover til Fauske. På Langset var vi oppom min gamle arbeidskollega fra siste arbeidsplass. Lunchen ble inntatt på Saltfjellet, før turen gikk videre til Storforshei. Her besøkte jeg et lite MC-museum, hvor de har en Puch M50 Cross, maken til den jeg hadde som 16-åring i 1974. Litt annet utstyr, men stor sett lik, samme gule fargen. Var også oppom Arctic Raceway for første gang, tenkte jeg skulle teste bobilen på bane, men der var det stengt. I Hemningsberget var det smekke fullt på bobilparkeringa, så vi kjørte videre sørover til NAF campingplass Bjerka. Her ble det endelig grilling i fint vårvær.




Lørdag 26. Juni. Dag 3.
Nydelig start på dagen, frokost ved elvebredden. Sol, varmt og vindstille. Kom oss avgårde kl. 10, etter å ha benyttet alle fasilitetene på campingen. Dursj på morran, tømming av toalett og gråvann. Så da var det å karre seg videre nedover Nordland. Oppgradert E6 nord for Mosjøen, og tildels ny trasé fra Trofors og ned til Majavatn. Men dårlig der det enda ikke er gjort noe. Omsider krysser man grensa til Trøndelag og begynner på den endeløse Namdalen. Namsen var ikke så stor i år. Vekslende sol og delvis skyet, varmt, lå etterhvert på 18-19 grader. Siktet oss inn på Langnes Camping, like sør for Grong sentrum. Fin, velholdt camping, nytt sanitærhus, endel opparbeidede bobilplasser med grus og gress ved siden av. Vi var tidlig uten kl. 15, så vi fikk kapret en av disse. Tidlig grillet middag, og etterpå så vi Danmark knuse Wales 4-0 i åttendedels finalen i EM 2020. Begynte å regne litt, så vi pakka sammen campingutstyret.
Nå på søndagsmorran ble det ny dursj, før kaffe og oppdatering av bloggen. 12-13 grader, overskyet, men ser lettere ut mot sørvest.
Da har vi rullet temmelig nøyaktig 100 mil. 
Trip 250 km Tot: 5758 km







Søndag 27. Juni. Dag 4.
Transportetappe ned til Orkanger. Bare noen småstopp, og en liten lunsjpause. Kom oss greit gjennom Trondheim, men det haglet på med bompenger. Leita litt med GPS med feil adresse på Vormstad, men kom oss fram til privatparkeringa tilslutt. Da ble det grillaften og fotballkveld.

Dag 5: Første liggedag. 
Trimtur på Rokollen 356 moh. med utsikt over Orkanger. Fin tur, spennende med kyr på beite, og en 10-15 cm skapning, som vi tror var en hoggormunge. Mørk brun, med svart mønster på ryggen. Etterpå tok vi en kaffekopp på samme lille uteservering i sentrum som i fjor. Thai Takeaway middag, og så 2 heftige fotballkamper til kvelds. Ble midnatt før Sveits slo Frankrike ut av EM etter straffespark-konkurranse. Husverten dro til Drammen på anleggsrørlegger-kurs på morgenen.


Tirsdag 29. Juni. Dag 6.
Etter dieselfylling på Vormstad, startet vi i vei på 700 Orkdalsveien til Løkken Verk. Coop Extra og frokost. Forbi Meldal, og passerte avkjøringene til veier inn i Trollheimen. Regn og lavt skydekke gjorde det ikke aktuelt å kjøre innover der. Inn på E6 ved Berkåk, og fulgte denne over Dovrefjell til Otta og Sjoa, hvor vi tok av på Heidalsveien 257 til Randsverk, hvor vi kommer inn på RV51 Valdresflya. Ikke stopp ved Ridderspranget idag, men et par fotostopp oppe på Flya. Etter Beitostølen og Fagernes, fulgte vi E16 et kort stykke, før vi svingte av på RV51 igjen, ved Leira. Over Golsfjellet til Gol, inn på RV7, videre mot Ål. Nå var klokka over 20, og vi fant en liten camping hvor vi sto over natta for 200kr uten strøm. På tur ned fra Golsfjellet kom det skikkelig tordenvær med lyn og torden, etterfulgt av en god omgang floingsregn. Fint over Valdresflya hvor jeg aldri har kjørt så seint på året, så første gang serveringssteder var åpnet, og mer folk og røre. Nesten ikke snø langs veien. Har ikke kjørt her siden 2015.
Trip: 437 km Tot: 6451 km








Onsdag 30. Juni. Dag 7.
Vi bestemte oss for å kjøre ned til Preikestolen, og gå turen før helga. Så da ble det nok en lang kjøredag. Måtte likevel ta oss tid til å stoppe da det nå begynner å bli mange severdige plasser. Over Hardangervidda, nede til 10 grader, shortsen kom ikke på før ved Vøringfossen. Denne gangen svingte vi opp til hotellet, som ligger på toppen over fossen. Jeg har aldri vært på den siden av elva før. Her er det de siste årene kommet gangbru over fossen. Jeg har tenkt at jeg ikke kom til å tørre å gå over den, men neida, det gikk helt fint å gå over for oss begge to. Neste stopp ble nede i vakre Eidfjord. Her fikk vi rusla litt rundt, nå var det kommet opp i over 20 grader, og sol fra skyfri himmel. Lunch på rasteplass ved frukthagene nær Kinsarvik. Gjennom Odda, vi fulgte Rv13 mot Sand, men jeg ble lurt av GPS’en til å ta en kortere vei, over en bratt fjellovergang med minimal veibredde. Møtte ei campingvogn som måtte slå inn speilet for at vi skulle komme forbi. Sparte nok ikke noe tid på den veistubben, og kom til samme ferga Nesvik - Hjelmeland, som jeg håpet vi unngikk. Kjerringa med kartet, skal jeg jo ikke høre på. Ankom Preikestolen camping like før klokka 20. Her ble det grillmiddag, før knotten overtok.




Trip: 387 km Totalt: 6838 km

Torsdag 1. Juli 2021. Dag 8.
Dagen vi hadde bestemt oss for å gjøre toppstøtet på Preikestolen. Gikk fint, Madammen fikk tatt selfie ute på kanten. Egen turberetning på Rødtindbloggen kommer. Vi kjørte opp til parkeringa og spiste frokost i bilen der. Parkeringsavgifta er 250 for bobil, men ikke verre enn at vi lot være å sykle de 4 kilometerne fra campingen. På returen snek jeg meg inn og dursja, var ikke folk å spørre i resepsjonen, hadde tross alt betalt campingavgift for et døgn. På ettermiddagen startet vi nordover. Ville kjøre litt annen vei, så kjørte gjennom nye, lange undersjøiske tuneller mot Bergen. Bare ei ferge Arsvågen - Mortavika, her var det både fergebilett og bompengeavgift. Etter at vi før det hadde knota rundt for å finne parkering, for å gå en time i Stavanger, bestemte vi oss for å droppe Haugesund og Bergen. Tok av på E139 mot Odda igjen, og sikta oss inn på Kyrping camping i Etne kommune ved Åkrafjorden. Den var minst like bra som beskrevet i Bobilguiden.


Trip: 175 km Totalt: 7014 km

Fredag 2. Juli. Dag 9.
Kort flytting i dag. Fortsatt på E134 til Odda. Gikk tur i Odda sentrum, og fikk oss en herlig iskaffe på utekafé, i den varme sola. Over imponerende Hardagerbrua, og svingte av til Ulvik, perla i Hardager. Fant oss plass på Ulvik camping, like utafor sentrum.




Trip: 131 km Totalt: 7145 km

Lørdag 3. Juli. Dag 10
Liggedag Ulvik. Fikk brukt syklene i dag. Ikke så lang tur, men bratte bakker. Opp til gårdsbutikk med epleprodukter. Drakk oss et glass eplemost, på flott uteplass med utsikt over fjordbotnen. Delvis skyet store deler av dagen, men veldig varmt. Fikk meg en dukkert i fjorden, herlig. Noen sa det var 19 grader i vannet, andre hadde målt 21,5. Uansett er det vel varmeste havsbadet jeg har gjort i Norge. Grilling og god drikke. Godt å kunne ta det litt med ro. 



Søndag 4. Juli Dag 11.
Bare 5 mil til Voss på morran, RV13. Her drista vi oss til å ta den nye gondolbanen til fjells. Etter å ha forlatt Voss, kjørte vi østover til Gudvangen og Flåm. Nå fikk vi vaska bilen i gode regnbyger. I Flåm lyste det opp, så vi fikk vandret rundt. Atskillig færre turister enn ved forrige besøk, men av smittevernhensyn, lot vi være å vente på Flåmsbana i en time. Forbi Aurland, og gjennom de lange tunnelene, Lærdalstunnelen 25 kilometer, er vel fortsatt Norges lengste. Ferge Fodnes - Mannheller over Sognefjorden. Denne gangen kjørte vi bare gjennom Sogndal og fortsatt nordover mot Stryn. Kjørte halvveis inn Oldedalen, og slo oss til på Gryni camping. Nydelig plass med utsikt over vannet, store gode plasser og fint sanitæranlegg. En av de flotteste campene vi har vært på.




Mandag 5. Juli. Dag 12.
Kjørte siste mila inn til Briksdalen parkering. Skuffelsen var stor når det ikke var tillatt å sykle inn til breen. Så syklene måtte opp på bilen igjen. Trollbilene okkuperte den asfalterte veien, og gangstiene var grus og bratte, så man forsto etterhvert sykkelforbudet, men tror det er nå mest for å narre turistene til å betale for å bli kjørt 2 kilometer oppover. Likevel må de gå de siste 500 meterne inn til brevannet. Vi gikk selvfølgelig hele veien, lett tur. Spektakulært å krysse breelva på flott kjørebru, hvor man fikk seg en skikkelig dursj av fossen Tilbake på campingen, slappa vi bare litt av, før vi gikk trimløype opp ei bratt li i 45 minutter, i tett skog. Varmt og skikkelig trim. Grilling av fisk til kvelds.







Tirsdag 6. Juli. Dag 13
Ned dalen til Olden, forbi Loen hvor vi så på Skyliften, jækla bratt, får holde med en gondoltur i sommer. Til Stryn, handla og spiste frokost. Kjørte feil, i stedet for Strynefjellet, havna vi på RV60 til Stranda. Forbi Hellesylt, tok ferge Stranda - Liabygda. Kom inn på riktig vei ved Linge fergeleie, hvor Geiranger er på sørsiden på andre siden av fjorden. Så gikk glipp av Strynefjellet og Geiranger. Har jo kjørt der flere ganger før. Slapp unna noen bratte fjelloverganger og fotostopp. Ned Trollstigen mot Åndalsnes. 19-20 grader, lettskyet sol på fjellet. Mye folk, ikke koronavennlig med trange gangbruer. Tok opp E134 gjennom Romsdalen. Camp under Trollveggen. Trollveggen camping etter å ha handla t-skjorte på turistsenteret. Mener jeg hørte steinras tidlig i morrest. Litt skuffende at det ikke var noen fotturer å gå et stykke opp mot fjellet her, man må rett i klatretau. Her er det god Internet-dekning, fikk sett Italia slå Spania på straffer i semifinalen i fotballEM, og oppdatert bobilbloggen :-)

Trip: 182 km Tot: 7684 km






Onsdag 7. Juli. Dag 14
Kjørte ned til Åndalsnes til butikkene åpnet. Så ble det shopping på tindebutikken Piteraq; tinder og banditter. Sko, shorts og ryggsekk til fjellgeita. Vi fulgte RV64 mot Molde. Deretter oppover til Orkanger, hvor jeg var innom Polet, for å supplere turprovianten. I dag ble det hele 3 ferger. Først Åfarnes - Sølnes, så Kanestraum - Halsa, og tilslutt Valset - Brekstad, for å komme oss ut til Fosen. Fulgte RV710 nordover Fosen halvøya, flotte veier, mye nylagt asfalt. Tilbake til Osen camping, hvor vi tilbrakte Pinsehelga i fjor. Til tross for at klokka var over 12 før vi starta fra Åndalsnes, taua vi 40 mil i dag. Danmark - England på IPad og grillet laks til kvelds.




Trip: 404 km Tot: 8088 km 

Torsdag 8. Juli. Dag 15
Startet dagen med trimtur. Syklet 12 km fra Osen Fjordcamping ut til Vangsvik. Gikk en kilometer ut til buldrefeltet, som skal være et av Europas beste. I motsetning til i fjor, fant jeg Estenvikhallin. Her klatrer de under takene i grottene, har jeg lest. Madammen lå ved bilen og koste seg i sola, og pakka så vi kom oss ut i tide til kl. 1200, etter at jeg hadde dursja. Nazi-Per, som driver campingen, er nøye på dette.
Kjørte RV715 til R17. Passerte Høylandet, og tok veistubben 700 på 15 km til Gartland, nord for Grong, hvor man kommer inn på E6. Kjørte opp til Svenningsvatnet, sør for Trofors. Her lå vi på plass nr. 2, med platting. Nydelig grillkveld ved blikkstille vann, over 20 grader, og varmt i vannet. De fastliggende badet, unna for unna. Tysk bil på naboplattingen. Er i allefall tredje gangen vi overnatter på denne flotte rasteplassen, drevet av Statsskog. 


 Svenningsvatnet camp.

Trip: 251 km. Tot: 8340 km

Fredag 9. Juli. Dag 16
Morran starta med at tyskernaboen kom og fikk pulverkaffe. Han snakka godt norsk, de var et lærerpar, som hadde bodd og jobba 8 år i Oslo. Nå var de flytta tilbake til Tyskland, og var på vei til hytta si i Steigen, som lå på ei øy uten veiforbindelse. Trivelige folk.
Det ble egg og bacon på grillen, for andre gang på turen. Etterhvert kom vi oss avgårde, og opplevde 20 grader på Saltfjellet, det er ikke hverdagskost. Tok det med ro og gjorde flere stopp nordover. Tok oss likevel ikke tid til Marmorslottet. 50 bobilplasser på Innhavet var alle opptatt kl. 1830. Så vi endte opp med å teste ut Notvannet camping, litt lenger nord, før Drag-krysset. Det var et mygg- og knottplass, fuktig plass. Langt fra strømplassene til servicebygget. Lite positiv opplevelse til 300kr, uansett strøm eller ikke. På Innhavet tar de 250, med alle fasiliteter.
 


Trip: 449 km Tot: 8789 km

Lørdag 10. Juli. Dag 17
Tidlig oppbrudd på Notvannet camping, kjørte 08:15 til fergekaia på Drag. Spiste frokost som bil nr. 2 i køa, avgang 09:00. Fikk kontakt med Smineslia når vi var på tur inn i rundkjøringa i Kjøpsvik, så da kjørte vi runden rundt, og opp og fikk oss kaffe. Varmt og fint i sola på verandaen, over 20 grader. Klokka ble borti halv ett, før vi starta opp heimover. Kort lunchstopp ved Skjomenbrua, og fylling i Heggelia, like etter passerte vi 9000 km på vogna. Hjemme 18:30.


Trip: 354 km Tot: 9143 km 36 ovn