lørdag 22. mai 2021

Pinsehelga 21. - 24. Mai: Vindfull Pinse i Lødingen.

Kjørte hjemmefra 11:30 på fredagen, holdt kontakt med Nordmo’s som skulle komme etter når de var ferdige på jobb. På tur sørover fant vi ut at vi skulle kjøre til bobilplassen i Lødingen. Vi ankom sent på ettermiddagen, og varmet medbrakt bacalao til middag. Vi gikk også bortover til Sparbutikken, og fikk handlet Nordlandspils, cashewnøtter og soltørkede tomater. Senere på kvelden, ankom våre venner, som viste seg å ha bytta til boggie i fjor høst. Senere kom Andøyværingen, som de kjenner, også i en velvoksen Kabe. Vi gikk bortom han på besøk, og fikk varm velkomst og godt med servering. Klokka bikka nok midnatt før vi tok natta. Det var mye vind når vi kom, og det var fullt på plassene ved berget, hvor det var mer ly. Så vi ble stående ut mot havet og vinden. På morrakvisten blåste det frisk, og det ble tendens til sjøgang i bilen. Heldigvis kom vinden neste rett bakfra i forhold til bilen, så det ble ikke den verste natta vi har hatt. Hjemmefra og til Lødingen er det 335 km.

Lørdagen gikk vi en runde på tettstedet, damene var innom garnbutikken. Ble ikke noe handel på oss gutta, men en lang spasertur nesten bort til kirka. Jeg oppdaga at plassen er atskillig større enn det som jeg har sett under tidligere besøk. Men mange av tilbudene er dessverre nedlagt, var nok et kommunikasjonssentrum i tidligere tider. Mange fint restaurerte gamle trehus.



Senere på Pinseaften gikk vi og spiste pizza på Mama Rosa. God mat og fatøl, absolutt å anbefale. Vel hjemme så vi Tix sitt forsøk på å forsvare Norges ære i ESC/MGP. Gode forhold både for TV og DAB på bobilcampen, i tillegg til at de har fått til WLAN dekning. 

1. Pinsedag var det mange biler som dro, så vi tre fikk kapra de beste plassene under berget, her fikk vi opprettet felles grillplass. Vi gikk oss ettermiddagstur bortover til fergekaia og YX-stasjonen, hvor stedets Softis ble testa ut. Usikker på om vi gikk i pluss eller minus på kaloriene, på den turen. Senere det ble det endelig en utekveld, når vi var kommet oss i ly for vinden. Vi satt ute til sola forsvant bak fjellene. 

Mandag 2. Pinsedag var det tid for oppbrudd etter ei begivenhetsrik Pinsehelg. Andøyværingen vendte også nesa hjemover, og like etter kjørte vi andre nordover. Laget ble avsluttet med saltkjøtt og riskrem på Lapphaugen. 





Trip: 671 kmTotalt: 4551 km 20 ovn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar